Hemsidor att bli insprirerad av

När inspirationen sviktar och tanken på din egna sida inte bär längre kan du vända blicken mot internet och snygga sidor för att återfå motivationen i ditt egna skapande. Du hittar mängder av olika upplägg och designer som kan verka till att åter väcka lusten för din egna sida. Det är bara att klicka sig fram på olika webbsidor och inspireras.

IKEA kör med ett enkelt och avklätt upplägg för sin sida och är lätt manövrerad och inbjuder till ett besök. Den har klickbara länkar som knappar, text och bilder. Zalando faller också in i samma kategori och inspirerar till köp i sin enkelhet. Betsafe har kastat om färgupplägget, med mörk bakgrund och ljus text, och fungerar tack vare sin enkelhet. Google visar på en ännu mer minimalistisk lösning och enkel design.

Andra exempel på webbsidor med ett lite annat upplägg men som fortfarande är tydliga och väldigt inspirerande är exempel som ELLE som använder sig mycket av bilder i sin grafik och som klickbara länkar. Spotify har kostat på sig en del färg och ger ett lekfullt och enkelt intryck. Trotts färgblock bläddringslister och bilder är sidan förvånansvärt lätt manövrerad och lockar till fortsatt utforskning.