Mobila arbetsstationer för kreativa proffs

För de som arbetar med digital design i någon form och ofta arbetar utanför kontoret så krävs det speciella krav på den digitala tekniken. Kraft och korrekt färgåtergivning behöver packas ihop i ett format som är tillräckligt portabelt för de resor man gör.

Välja dator

Det absolut första man bör göra är självklart att se över sina krav. Vad är det som datorn skall användas till och föredrar man någon speciell plattform? En person som arbetar med videoredigering på Mac har helt andra datorer att välja mellan än en som föredrar Windows och arbetar med CAD-design. För de som arbetar med illustrationer så kan någon form av tablet vara ett mycket bättre val. Apples iPad Pro har blivit ett allt mer rimligt val tack vare Apple Pencil och professionella appar. Microsoft Surface Pro erbjuder en komplett och kraftfull windowsdator med tryckkänslig skärm med surfacepenna i ett väldigt praktiskt format.

Tillbehören

Även om datorn är kärnan i din digitala arbetsstation så kan det krävas en hel del tillbehör. Först och främst så bör man självklart se till att man alltid har tillgång till ström. Extra laddare och batterier är en självklarhet som gör att man alltid är garanterad ultimat flexibilitet. Orginalladdare kan bli mycket dyrt. Speciellt om man vill ha en hemma, en på kontoret och en i väskan. Som tur var så finns det tredjepartsalternativ från sajter som eQuipIT. Där kan man köpa både laddade och batterier för en bråkdel av vad de annars kan kosta från datortillverkaren.

När det kommer till lagring så kan det vara bra att skaffa sig en extern hårddisk, speciellt om man arbetar med stora filer. Välj gärna en hårddisk som både har hög prestanda och är gjord för att klara det hårda livet som mycket resande kan innebära. Har man pengarna så är de utan tvekan bästa alternativen när det kommer till prestanda och stöttålighet SSD-diskar. Rugged-serien från LaCie är ett vanligt val inom många olika branscher.