Vackra typsnitt för kalligrafi

Vill du skriva kalligrafi? Kalligrafi är det sköna sättet att skriva på – med vackra typsnitt som ser handskrivna ut. Konsten att skriva fint har nått oss från Östasien via länder som Japan, Kina och Korea. Inom islam hittar du också en del vackra kalligrafiexempel. Har du varit på Alhambra som ligger i spanska staden Granada, har du säkert sett tusentals dekorativa texter på palatsernas ljusbeige väggar. Det är ett perfekt exempel på hur estetiskt tilltalande kalligrafikonsten kan vara.

Ladda ned en ordbehandlare

Idag räcker det med en ordbehandlare för att skriva kalligrafi. De innehåller nämligen en del olika typsnitt som får din text att se handskriven ut. Nedan följer några tips för typsnitt som alla är tillgängliga i världens i särklass populäraste ordbehandlare – Word. Det enda du behöver är att ladda ner dem från webben.

Vackra fonter

Prova med fonten Freebooter. Det är ett klassiskt kalligrafiskt typsnitt. Vill du ha något som ser mer lyxigt ut, prova gärna med typsnittet Champignon Font. Den har en något mer fransk känsla och skulle kunna användas för champagne-etiketter och bröllopsinvitationer. Gillar du medeltiden och riddartema, kommer du säkert att älska typsnitten Kingdings. Det finns en hel uppsättning av dessa. Behöver du välja en, rekommenderar vi dig Kingdings Calligraphica.

Vill du inte lägga din tid på att ladda ner typsnitten, finns det en del kalligrafiska typsnitt gratis i din ordbehandlare. Exempel på dessa är Monotype Corsiva, Edwardian och Kunstler Script. Tänk på att du ibland behöver ändra på teckenstorleken när du ändrar typsnitt. Detta för att din text ska se så fin ut som det bara går. Kalligrafiska typsnitt gör nämligen ofta dina texter betydligt mindre, om inte oläsbara.