Syns du så finns du

När man ska introducera ett nytt företag på marknaden är det mycket man ska ha koll på och tänka på. En av dessa saker är att ha en snygg logotyp. Din logotyp blir det som dina potentiella kunder ska komma ihåg och det som representerar vad ditt företag står för.

shutterstock_282948125

Hur ska man då gå tillväga för att skapa en snygg logga?

Det finns en uppsjö av program och verktyg som man kan hitta bland annat på nätet. Men innan man sätter igång kan det vara bra att ha gått igenom ett antal grundläggande punkter.

För det första så måste man komma fram till vad man vill att logotypen ska förmedla. Vilken känsla vill du att kunden ska få när de ser din logotyp? Man kan surfa runt för att titta på hur andra företag har valt att lägga upp sina logotyper genom att till exempel söka på en rabattkod för ett företag. Genom att söka på samlingsplatser såsom i länken, kan du hitta flera olika logotyper snabbt och enkelt. Du kan också lätt jämföra dem med varandra för att se om det finns en råd tråd mellan olika hotelllogotyper eller webbshoppar som fokuserar på en viss produkt. Det kan ge inspiration och bra tips inför utformningen av din egen logotyp.

En logotyp ska oftast vara enkel och utan konstiga krusiduller. Överarbeta inte din ursprungliga idé utan håll det stilrent och enkelt. Samma gäller med färgval. Välj hellre sparsamt med färger så att helheten blir tydlig.

Typsnittet är i slutändan en smaksak, men även här kan det vara bra att hålla det tydligt och klassiskt. Även om företaget vill förmedla att man är nytänkande och lekfull, så är det bäst om man kan utläsa företagsnamnet tydligt.

Bild eller inte?

Alla logotyper behöver inte ha en bild. Passar en bild just ert företag? Många gånger skapar en bild ett blickfång, men om företagets inriktning är av det mer seriösa slaget, kanske en bild mer kan stjälpa än hjälpa.

Testa gärna din nya logotyp på dina kollegor, affärsbekanta och vänner. Tycker de att den känns bra, och framförallt minns de loggan? Om svaret är ”ja” så är du i mål!

Med dessa tips kommer din logotyp att bli en succé bland andra!